Wat is het verschil tussen prefab en casco?

In de bouwsector wordt er onderscheid gemaakt tussen zogenoemde prefab bouw en casco bouw. Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen deze twee stijlen van bouwen. Wat kenmerkt prefab bouw en onderscheidt deze bouwvorm van cascobouw? Welke voordelen hebben beide bouwvormen precies? En wat zijn de belangrijkste verschillen tussen kiezen voor een prefab uitbouw door De Aanbouw Expert of voor een casco bouwmethode? Lees snel door, want de antwoorden op deze vragen vind je hieronder.

Een definitie van prefab en casco bouw

Onder een prefab verbouwing, zoals een prefab uitbouw door De Aanbouw Expert, wordt een bouwvorm verstaan waarbij de uitbouw in de fabriek volledig voorgebouwd en in elkaar gezet wordt. Dat gebeurt exact op maat, volgens de benodigde maten van de opdrachtgever. Eenmaal op locatie hoeft er weinig meer te gebeuren dan de bouwconstructie op de juiste plek te monteren. Casco bouw werkt op een andere manier. Hierbij regelt de aannemer alleen de ruwbouw, zoals kozijnen, ramen, dakpannen en steunbalken, die op locatie zelf, dus direct in jouw woning, gemonteerd worden. Dit gebeurt wind- en waterdicht.

De voordelen van prefab bouw

Kiezen voor een verbouwing via prefab heeft diverse voordelen te bieden. In de eerste plaats is prefab aantrekkelijk vanwege het financiële voordeel. Een prefab aanbouw of uitbouw kan binnen een dag geplaatst worden, waardoor er minder kosten gaan zitten in het arbeidsloon. En ten tweede heb je bij prefab het voordeel dat je niet lang in de troep zit. Aangezien de aanbouw snel wordt geplaatst, kun je snel weer verder met je normale leven zonder tussen de troep te zitten. Nadelig aan prefab is dat er een kraan nodig is en dat je qua ontwerpen iets minder keuze hebt dan bij casco.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Home

Buitendeur schilderen

Ben je van plan om de buitendeur te schilderen? Dan kan het geen kwaad om je te verdiepen in welke verf het meest geschikt is en met welke zaken je nog meer rekening moet houden. Wil je weten hoe je de buitendeur kunt schilderen? Lees onze handige tips en volg ons stappenplan! Wat is de […]

Read More
Home

Wat is een goede isolatiewaarde voor mijn vlizotrap?

Door de grote variatie in vlizotrappen, is een juiste keuze lastig. Ze lijken allemaal op elkaar en hebben slechts kleine afwijkingen. De meeste verschillen zitten in het materiaal, de leuning, beschermvoetjes en de afwerking van het trapgat. Daarnaast is isolatie een belangrijke waarde. Hieronder is te lezen wat deze waarde is en waar je op moet […]

Read More
Home

Jacuzzi ingraven: de voor- en nadelen!

Een jacuzzi in de tuin, wie wil dat nou niet? Heerlijk ontspannen wanneer je maar wilt. Als je het niet mooi vindt staan in de tuin, kun je natuurlijk er ook voor kiezen om de jacuzzi in te graven. Op deze manier “verdwijnt” hij en hierdoor wordt het iets mooier. Er zijn nog meer voordelen […]

Read More