Wat is een goede isolatiewaarde voor mijn vlizotrap?

Door de grote variatie in vlizotrappen, is een juiste keuze lastig. Ze lijken allemaal op elkaar en hebben slechts kleine afwijkingen. De meeste verschillen zitten in het materiaal, de leuning, beschermvoetjes en de afwerking van het trapgat. Daarnaast is isolatie een belangrijke waarde. Hieronder is te lezen wat deze waarde is en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een vlizotrap voor jouw situatie.

Hoe wordt de isolatiewaarde van een vlizotrap weergegeven?

Isolatie wordt altijd aangegeven in W/m²K. Dit wil zeggen de hoeveelheid warmte (Watt) die door de vierkante meter luik verloren gaat bij een temperatuurverschil van 1 graat Kelvin (K).

Wat is een normale W/m²K waarde?

Voor een vlizotrap is 1,20 W/m²K neutraal. Alles erboven is een minder goede isolatie en dus meer warmte verlies, alles eronder is betere isolatie en dus minder warmte verlies.

Welke waarde past bij mijn situatie?

De locatie van de vlizotrap is uiteraard van grote invloed op hoe goed de isolatie van je vlizotrap moet zijn.

In een woning, als toegang tot zolder

Dit is een situatie waarbij je niet wilt dat de warme lucht naar zolder verdwijnt uiteraard. Het plaatsen van een goed geïsoleerde vlizotrap zorgt voor een daling in je energiekosten.

Zoals eerder genoemd is 1,20 W/m²K neutraal. Hoe lager de W/m²K waarde is hoe beter te isolatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Home

Buitendeur schilderen

Ben je van plan om de buitendeur te schilderen? Dan kan het geen kwaad om je te verdiepen in welke verf het meest geschikt is en met welke zaken je nog meer rekening moet houden. Wil je weten hoe je de buitendeur kunt schilderen? Lees onze handige tips en volg ons stappenplan! Wat is de […]

Read More
Home

Wat is het verschil tussen prefab en casco?

In de bouwsector wordt er onderscheid gemaakt tussen zogenoemde prefab bouw en casco bouw. Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen deze twee stijlen van bouwen. Wat kenmerkt prefab bouw en onderscheidt deze bouwvorm van cascobouw? Welke voordelen hebben beide bouwvormen precies? En wat zijn de belangrijkste verschillen tussen kiezen voor een prefab uitbouw […]

Read More
Home

Jacuzzi ingraven: de voor- en nadelen!

Een jacuzzi in de tuin, wie wil dat nou niet? Heerlijk ontspannen wanneer je maar wilt. Als je het niet mooi vindt staan in de tuin, kun je natuurlijk er ook voor kiezen om de jacuzzi in te graven. Op deze manier “verdwijnt” hij en hierdoor wordt het iets mooier. Er zijn nog meer voordelen […]

Read More