Buitendeur schilderen

Ben je van plan om de buitendeur te schilderen? Dan kan het geen kwaad om je te verdiepen in welke verf het meest geschikt is en met welke zaken je nog meer rekening moet houden. Wil je weten hoe je de buitendeur kunt schilderen? Lees onze handige tips en volg ons stappenplan!

Wat is de beste verf om de buitendeur te verven?

Het hout van een buitendeur krijgt te maken met allerlei weersomstandigheden, waardoor de keuze voor verf ontzettend belangrijk is. Je wilt natuurlijk dat de buitendeur zo goed mogelijk beschermd wordt tegen alle weersomstandigheden. Ons advies is dan ook om voor het schilderen van de buitendeur altijd te kiezen voor verf van een A-kwaliteit merk. Zo weet je bij Sikkens of Sigma verf zeker dat het hout goed beschermt wordt. De Sigma s2u allure gloss is een aanrader en wordt ook veel gebruikt door professionele schilders om buitendeuren te schilderen.

Stappenplan buitendeur schilderen

Heb je de juiste materialen en verf in huis gehaald om de buitendeur te schilderen? Dan wordt het tijd om aan de slag te gaan. Volg onderstaand stappenplan voor een prachtig resultaat!

1. Ontvetten
De eerste stap is het ontvetten van de buitendeur met een (biologische) allesreiniger. Het is van belang dat het hout helemaal schoon is.

2. Schuren
Nadat de buitendeur in zijn geheel is ontsmet kan er begonnen worden met schuren. Gebruik voor het houtwerk schuurpapier met een kleine korrel. Bij slechtere plekken in het schilderwerk kan je een grover schuurpapier gebruiken. Stof de deur goed af na het schuren.

3. Repareren
Is er sprake van houtrot plekken in de deur? Repareer deze en laat het goed drogen. Waar nodig kan je eventuele naden of kiertjes dicht maken met acrylaatkit. Na het repareren en kitten moet het geheel glad geschuurd worden. Vervolgens moet de gehele deur wederom stofvrij gemaakt worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Home

Wat is een goede isolatiewaarde voor mijn vlizotrap?

Door de grote variatie in vlizotrappen, is een juiste keuze lastig. Ze lijken allemaal op elkaar en hebben slechts kleine afwijkingen. De meeste verschillen zitten in het materiaal, de leuning, beschermvoetjes en de afwerking van het trapgat. Daarnaast is isolatie een belangrijke waarde. Hieronder is te lezen wat deze waarde is en waar je op moet […]

Read More
Home

Wat is het verschil tussen prefab en casco?

In de bouwsector wordt er onderscheid gemaakt tussen zogenoemde prefab bouw en casco bouw. Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen deze twee stijlen van bouwen. Wat kenmerkt prefab bouw en onderscheidt deze bouwvorm van cascobouw? Welke voordelen hebben beide bouwvormen precies? En wat zijn de belangrijkste verschillen tussen kiezen voor een prefab uitbouw […]

Read More
Home

Jacuzzi ingraven: de voor- en nadelen!

Een jacuzzi in de tuin, wie wil dat nou niet? Heerlijk ontspannen wanneer je maar wilt. Als je het niet mooi vindt staan in de tuin, kun je natuurlijk er ook voor kiezen om de jacuzzi in te graven. Op deze manier “verdwijnt” hij en hierdoor wordt het iets mooier. Er zijn nog meer voordelen […]

Read More